Èxit de la inauguració de les Jornades de Tardor del Gremi d'Hostaleria del Solsonès i consolidació del Solsbirrafest

La segona edició de la Fira de la Terra aplega un gran nombre de visitants malgrat el temps insegur del diumenge

La segona edició de la Fira de la Terra ha abaixat la persiana aquest diumenge al migdia amb la consolidació del quart festival de la cervesa artesana, el Solsbirrafest, acompanyat de gastronomia i música en directe, com una fórmula que ha consolidat l’èxit de les darreres edicions amb un notable augment d’afluència.

Gastronomia, xerrades i mercat del bolet i d’artesania

Divendres al vespre el Gremi d’Hostaleria del Solsonès va presentar, a la plaça Major de Solsona, les dissetenes Jornades gastronòmiques de tardor; es van formar cues per degustar les tapes de diferents restaurants de la comarca acompanyats d’una copa de vi amb la música en directe del duet Bluebell, i es van esgotar les tapes una vegada venuts més de 500 tiquets.

El tret de sortida del dissabte es va iniciar amb l’habitual sortida per buscar exemplars de bolets per l’exposició que s’ubica a l’entrada de l’Ajuntament de Solsona. Al mateix Ajuntament, Tomàs Molina va omplir la sala Cultural el marc de la jornada de masies + sostenibles, per pronosticar com seria el temps l’any 2030. També van aglutinar un bon nombre de persones les xerrades sobre “Aprèn a llegir les etiquetes del aliments”, a càrrec de la dietista nutricionista Martina Ferrer i, en especial, la sessió “Allibera’t dels toxins, com evitar els disruptors endocrins”, a càrrec del doctor Nicolàs Olea, catedràtic de radiologia i medicina física de la Universitat de Granada, la qual va omplir a vessar la sala Cultural de l’Ajuntament solsoní.

Pel què fa al mercat de bolet i artesania, ubicats a la plaça Major, carrer Sant Miquel i plaça de la Catedral, així com els jocs per la mainada, van registrar una continua afluència de persones al llarg de tot el cap de setmana, malgrat que el diumenge el temps insegur va desdibuixar el darrer dia de fira.

Des de l’organització es vol agrair a totes les persones, entitats i comerciants que han fet possible aquesta segona edició de la Fira de la Terra, per la seva implicació, així com a tota la gent que ha acudit als diversos actes programats.