El Patronat de Turisme de la Diputació, Torisme Val d'Aran i l'Associació de Càmpings de Lleida promocionen l'oferta del Pirineu i les Terres de Lleida al Saló de Turisme Actiu més important dels Països Baixos

La fira Fiets en Wandelbeurs, especialitzada en ciclisme i senderisme, com també en l’oferta de natura, se celebra a partir d’avui divendres i durant tot el cap de setmana a la ciutat holandesa d’Utrecht

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Torisme Val d’Aran i l’Associació de Càmpings de Lleida, promocionen l’oferta turística del Pirineu i les Terres de Lleida al saló Fiets en Wandelbeurs, la fira de turisme actiu més important dels Països Baixos, que se celebra a la ciutat holandesa d’Utrecht, dins l’estand de l’Agència Catalana de Turisme. La mostra va adreçada al mercat del Benelux. La inauguració ha tingut lloc aquest matí i romandrà oberta al públic durant tot el cap de setmana. El Patronat de Turisme i l’Associació de Càmpings de Lleida comparteixen un mateix taulell d’informació als visitants i Torisme Val d’Aran hi participa amb un mostrador propi. Per diumenge el Patronat de Turisme ha organitzat una presentació sobre l’oferta de senderisme al Pirineu i les Terres de Lleida que oferirà el periodista Raymond Koome. creador del portal holandès de trekking i senderisme  www.hiking-site.nl , amb vint anys d’experiència en periodisme i quinze anys vivint i explorant Catalunya.

Fiets en Wandelbeurs s’ha consolidat en els darrers anys com la fira de turisme actiu més important dels Països Baixos, especialitzada en ciclisme i senderisme com també en l’oferta de natura. Tres productes turístics en els quals les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida són tot un referent, motiu pel qual el Patronat de Turisme, seguint l’estratègia del pla d’actuacions per a aquest any 2023, hi participa en aquesta nova edició amb l’objectiu d’incrementar l’arribada de visitants internacionals a les comarques lleidatanes. Els turistes procedents dels Països Baixos ocupen el quart lloc en el rànquing dels viatgers estrangers que anualment es desplacen a la demarcació lleidatana, darrere del mercat francès, l’alemany i del Regne Unit, amb dades anteriors a la pandèmia sanitària.

El sector turístic de la demarcació de Lleida va tancar el 2022 amb xifres rècord quant a viatgers i pernoctacions, tot i que el turisme estranger va tenir uns resultats per sota del 2019, amb un 4 % menys de visitants i un 1,5 % menys d’estades. El turisme internacional no va poder assolir en el seu conjunt les bones xifres d’abans de la pandèmia, si bé el sector del càmping i també el turisme rural van millorar els guarismes del 2019, amb un creixement d’un 24 % aproximadament en pernoctacions. Per la seva banda, els hotels i els apartaments turístics es van situar amb xifres inferiors a les del 2019.

En aquesta nova edició, el saló Fiets en Wandelbeurs vol donar resposta a l’interès creixent entre la població dels Països Baixos per les vacances actives i per aspectes com la sostenibilitat, el respecte al medi ambient i a la conservació del paisatge i la cultura.

El Patronat posarà a disposició dels visitants totes les seves publicacions vinculades amb els productes de senderisme, BTT, càmpings i la genèrica de l’oferta turística lleidatana Welcome Lleida.