Més de 700.000 euros en reparar 45 quilòmetres de camins

Les actuacions s’han portat a terme a la xarxa de camins d’interès comarcal

El Consell Comarcal del Solsonès ha culminat la millora i la reparació de 45 quilòmetres dins la xarxa de camins d’interès comarcal del Solsonès amb un cost de 767.125,34 euros.

Les actuacions han prioritzat els punts de la xarxa de camins d’interès comarcal (CIC) que estaven en mal estat i que calia millorar-ne les condicions de seguretat. Aquestes han consistit en l’aplicació de paviment de mescla (25 quilòmetres en total), doble tractament superficial (18 quilòmetres) i arranjament de cunetes i paviment en formigó (2,7 quilòmetres).

Millores en nou municipis de la comarca:

Castellar de la Ribera, Clariana de Cardener, Lladurs, Navès, Odèn, Olius, Pinós, Sant Llorenç de Morunys i Solsona

Els camins en els quals s’han realitzat les millores són el camí de Matamargó (TM de Pinós), el camí de Clarà (TM de Castellar de la Ribera), el camí de la ribera Salada (TM de Lladurs), el camí d’Odèn - Orrit - Cap del Pla (TM d’Odèn i de Lladurs), el camí de Canet al Pla d’Abella (TM de Clariana de Cardener i de Navès), el camí de Joval (TM d’Olius), el camí de la deixalleria (TM de Sant Llorenç de Morunys), el camí de les Comes al Miracle (TM de Solsona) i el camí de la Borda (TM de Solsona).

Actuacions prioritàries pel Consell Comarcal

L’ens comarcal ha prioritzat aquestes obres per la correcta mobilitat dels habitants de la comarca del Solsonès, per mantenir el ferm en bones condicions i per garantir les mesures de seguretat d’aquests camins d’interès comarcal que donen accés a masies i a nuclis de població. Tot i que les vies a on s’ha actuat son de titularitat municipal, el Consell Comarcal del Solsonès assumeix el compromís de fer-hi les actuacions d’arranjament necessàries, d’acord amb les disponibilitats pressupostàries de cada anualitat.

Diferents tipus d’actuacions en camins d’interès comarcal

Per una banda, s’han executat actuacions de pavimentació amb mescla bituminosa en calent en una extensió de 25 quilòmetres. Aquestes s’han dut a terme al camí de Matamargó, al camí de Clarà, al camí de Canet al Pla d’Abella, al camí de Joval i al camí de la deixalleria de Sant Llorenç de Morunys.

Alhora, s’han realitzat actuacions amb doble tractament superficial en 18 quilòmetres. Aquestes han tingut lloc al camí d’Odèn – Orrit – Cap del Pla i al camí de les Comes al Miracle.

Finalment, també s’ha portat a terme treballs de millora de cunetes, en una extensió de 2,7 quilòmetres. Aquests treballs, que han consistit en el formigonat de cunetes, s’han executat al camí de la Ribera Salada, al camí de Joval i al camí de la Borda.

El cost de les actuacions ha estat 767.125,34 euros dels quals 767.040,00 euros han estat finançades pel Departament de Territori i Sostenibilitat per a actuacions de millora i manteniment de camins de la xarxa veïnal i rural a les comarques de muntanya i a l’Aran.