El festival Espurnes Barroques s'estén a l'Anoia, el Bages i el Berguedà

La setena edició del festival Espurnes Barroques, de recitals musicals i degustacions gastronòmiques en enclavaments barrocs, es desplega en cinc caps de setmana, entre l'11 de maig i el 9 de juny, en 23 municipis de la Catalunya Central, amb la novetat de visitar per primer cop el Berguedà.

El festival, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, convida a la descoberta del patrimoni lligant concerts, gastronomia, passejades i tallers. Dins la demarcació de Barcelona, visitarà la Pobla de Claramunt a l’Anoia; Manresa, Sant Mateu de Bages, Sant Salvador de Guardiola i Súria al Bages; i com a estrena, Espunyola i Berga, al Berguedà.

Pel que fa a l’oferta musical, el concert inaugural se celebra aquest dissabte 11 de maig a l’església de la Pobla de Claramunt amb el grup Cantoría i un programa al voltant dels cants del cicle de Nadal. La formació Anacronía acompanyarà Rita Morais a "Divertiment de primavera", l’endemà diumenge 12 de maig, al Santuari de la Mare de Déu del Carner de Sant Mateu de Bages. Sense moure’ns del Bages, el mateix diumenge a Sant Salvador de Guardiola, l’església de Sant Sadurní de Salelles acull un recital del cant a cuncordu provinent de l'illa de Sardenya, amb acompanyament de violí i orgue.

A Manresa, les cinc veus masculines de la Jove Capella Reial de Catalunya interpretaran la “Missa pro defunctis” a la Cova de Sant Ignasi, dissabte 18 de maig, i el mateix dia, a Súria, la mezzosoprano Cristina Segura estarà acompanyada a l’església del Roser per sis instrumentistes que interpretaran peces d’Händel i Vivaldi.

La cloenda del festival serà diumenge 9 de juny a Sant Miquel de Castelltallat, a Sant Mateu de Bages, amb l’actuació de la soprano manresana Nuria Rial, acompanyada per l’orquestra Vespres d’Arnadí, amb direcció de Dani Espasa.

Estrena al Berguedà

Enguany el festival es trasllada per primer cop al Berguedà, diumenge 19 de maig al matí, a l'església de Sant Martí de Correà a Espunyola amb el recital que barreja la guitarra flamenca de de Chicuelo, la veu de Joaquín el Duende i la percussió de Jacobo Sánchez amb el violí i la viola de gamba de Marta Ramírez García-Mina i Marina Cabello. A la tarda, el centre d'art Konvent Zero de Berga, acull la proposta “Sirenes dels cels” amb el grup austríac Il dolce conforto i les veus del conjunt femení català Auditexaudi.

El programa complet es pot consultar en aquest enllaç.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible número 8 "Treball digne i creixement econòmic" i número 10 “Reducció de les desigualtats”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.