Èxit de participació en la recuperació de la Jornada de Turisme del Solsonès

L’edició d’enguany es va celebrar a Torà i es van estrenar les noves visites guiades a la Torre de Vallferosa.

Èxit de participació en la recuperació de la Jornada de Turisme del Solsonès

El Consell Comarcal del Solsonès, amb el suport de l'Ajuntament de Torà i del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, va recuperar, aquest dimarts, la Jornada de Turisme del Solsonès, amb la finalitat d’esdevenir un punt de trobada per als professionals del sector per descobrir les últimes novetats i recursos turístics que ofereix la comarca del Solsonès i poder crear sinèrgies.

L'esdeveniment va començar amb la benvinguda a càrrec d’Isabel Torres, alcaldessa de l’Ajuntament de Torà, i de Laia Cererols, regidora de turisme de l’Ajuntament de Torà. A continuació, Xavier Vilalta, conseller de Turisme del Consell Comarcal del Solsonès i alcalde de Pinós, va presentar i conduir la jornada.

Durant les sessions matinals, es van realitzar presentacions dels recursos culturals i turístics dels municipis de Torà i Biosca, recentment incorporats a la comarca del Solsonès. Aquestes presentacions van ser a càrrec de membres representants de l'Associació del Patrimoni Artístic i Cultural de Torà, de l'Associació Cultural el Brut i la Bruta de Torà, i de la junta de la Fira de la Baquiol de Biosca. També es va reservar un espai per a les explotacions del Solsonès que obriran les seves portes durant "La Festa" de Benvinguts a Pagès, dels dies 1 i 2 de juny, concretament les explotacions de Bec d’Or (Llobera) i el celler del Miracle (Riner). Va excusar la seva assistència la Formatgeria l’Aubagueta (Biosca) que enguany també hi participarà.

Durant el recés, es va oferir una degustació de productes agroalimentaris de la zona, mentre es fomentava el networking i la col·laboració entre els assistents.

La jornada va continuar amb la presentació de les últimes novetats del sector turístic, amb la participació d'empreses i entitats que ofereixen una àmplia gamma de serveis a la comarca: Astrosolsonès, Casa Museu Les Casas de Matamargó, Caseta del Pantà, Castell d’Enfesta, Centre de coaching i formació David Jorba, Contraforts del Pirineu, Empreses Solsonès, Glàmping Forest Days, Gremi d’Hostaleria i Turisme del Solsonès, Càmping El Solsonès, Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, Photo Logístics, Què fer a Solsona, Rutes Sílvia Rovira, Sàmara, Solsona Experience, Territori de Masies i Zoo del Pirineu.

L'acte de cloenda va ser a càrrec del director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, que va informar sobre les novetats més destacades del sector turístic de la demarcació de Lleida.

Després del dinar, es va oferir una visita breu pel nucli antic de Torà, a càrrec de l'Associació del Patrimoni Artístic i Cultural de Torà, i també es va estrenar el nou servei de visites guiades a la Torre de Vallferosa que Solsona Experience farà cada diumenge, a partir del proper dia 19 de maig, a les onze del matí.

En definitiva, unes jornades molt profitoses de cara a posar en comú els recursos turístics d’una comarca i estretir llaços de col·laboració i negoci dins el sector.