​Inici de les obres de senyalització de les rutes de senderisme al Solsonès i al Pallars Sobirà

Les actuacions han tingut un import d’adjudicació de 166.613,38 euros

Amb un import total d’adjudicació de 166.613,38 euros, es tracta de dues actuacions incloses en el projecte del Patronat de Promoció Econòmica ‘Camins tradicionals dels Pirineus’, cofinançades per la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Solsonès, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i els fons FEDER

La Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica, ha iniciat les obres de senyalització de les rutes de senderisme i actuacions d’adequació, al Solsonès i al Pallars Sobirà, per un import total d’adjudicació de 166.613,38 euros.

Les actuacions estan incloses en el projecte ‘Camins tradicionals dels Pirineus’ i tenen com a objectiu posicionar Lleida com a una destinació sostenible líder en turisme d’interior i de muntanya

Pel que fa a les obres de senyalització de rutes de senderisme i actuacions d’adequació als municipis d’Odèn, Lladurs i la Molsosa per millorar l’accés i la seguretat dels excursionistes, estan cofinançades per la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Solsonès i els fons FEDER amb un import d’adjudicació de 90.383,38 euros.

La proposta al terme d’Odèn és l’articulació d’una oferta de senderisme de 8 rutes partint del GR1 que són les següents: la volta Riulacó, les Montserratines, la font del Racó i el Salí de Cambrils, ruta Circular de la Roca de Canalda, Llinars i Pi de Nerola, el Tossal de Cambrils, els Emprius d’Odèn i la ruta Circular de Canalda i Puig Arnau Pubilló. A la Molsosa es proposa l’adequació i senyalització d’un sender variant del GR7 a l’entorn de Prades de la Molsosa.

Per la seva banda, a Lladurs es proposen dues rutes de senderisme que parteixen del GR7, la de Castell de Lladurs i la de Santa Maria de Lladurs, per poder descobrir la part oriental del terme tant en la seva part geològica i paisatgística com històrica.

La finalitat d’aquestes actuacions és la de recuperar camins d’un elevat valor patrimonial i històric que serviran de nexe de comunicació amb la futura xarxa pirinenca de camins.