Les Beques Llavor 2024 dotaran amb 1.500 euros dues propostes de creació artística del Solsonès

El Consell Comarcal del Solsonès i la Mare Cultural sumen esforços en la convocatòria d’enguany que pretén promoure la creació artística i potenciar nous talents en l’àmbit cultural

A partir del pròxim dia 2 de novembre i fins al dia 2 de desembre, s’obre la convocatòria per optar a les Beques Llavor 2024 que promouen, de forma conjunta, el Consell Comarcal del Solsonès i l’associació La Mare Cultural amb motiu del cicle primaveral La Llavor i que tindrà lloc l'abril de l'any que ve. "Des de l'any passat tenim la sort d’unir esforços i expandir la iniciativa. Per tant, les Beques Llavor continuen tenint-hi un paper cabdal”, coincideixen Pere Obiols, tècnic de Cultura de l'ens comarcal, i els membres de l'associació cultural.

Amb aquests ajuts es vol contribuir a l’impuls cultural i creatiu a la comarca oferint recursos per desenvolupar projectes artístics en les disciplines de la música, la literatura, l'audiovisual, les arts escèniques, les arts visuals i les arts plàstiques. En l’edició 2024, es convoquen dues beques amb una dotació de 1.500 euros cadascuna. L'objectiu rau a donar suport als processos previs a la producció que acompanyen la creació de projectes artístics assumint-ne directament la despesa mitjançant proveïdors de serveis de la comarca.

Les persones físiques que vulguin participar en aquesta convocatòria han d’estar empadronades a un municipi del Solsonès i tenir com a mínim 18 anys. En el cas de les persones jurídiques, han de ser entitats sense ànim de lucre legalment constituïdes i amb la seu social a la comarca. La inscripció a les Beques Llavor 2024 és pública i gratuïta i s’haurà de presentar segons la convocatòria per via telemàtica a través de la Seu Electrònica del Consell.

Ara bé, el projecte en qüestió no pot haver-se presentat en cap de les convocatòries anteriors. En aquest sentit i pel que fa als criteris de valoració, el jurat considerarà el grau d’innovació i la qualitat artística de la proposta, la incorporació de novetats conceptuals, metodològiques, de llenguatges, de tècniques o de processos, així com la viabilitat tècnica, entre altres. Les bases es podran consultar als webs del Consell Comarcal i de La Mare. Així mateix, el jurat farà públic el seu veredicte inapel·lable el dia 17 de gener de 2024 a través del tauler d'edictes de la Seu Electrònica, les xarxes socials d'ambdues organitzacions i els mitjans de comunicació.

En l'edició 2024 de les Beques Llavor, el Consell Comarcal del Solsonès i La Mare Cultural tornen a anar de bracet per a promoure i potenciar la creació artística i de nous talents al Solsonès en l’àmbit cultural.

Enllaç: Sol·licitud Beques La Llavor 2024 - Consell Comarcal del Solsonès (seu-e.cat)