AMISOL I SOM COL·LABOREN AMB EL REBOST SOLIDARI DEL SOLSONÈS

Fa falta sobretot llet, que es pot aportar a sis punts fixos de Solsona

Personal de l’associació Amisol ha col·laborat amb el Rebost Solidari del Solsonès amb una aportació de 500 euros a partir d’un projecte de micro donacions mensuals. Avui representants de la plantilla han formalitzat el donatiu en una trobada amb l’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert. Així mateix, recentment s’ha rebut l’ingrés per al mateix fi de l’ONG Solsonès Obert al Món (SOM) de 867 euros recaptats al concert solidari de l’última Festa Major.

Tal com han explicat a l’alcaldessa Eva Isanta, Meritxell Estany i Macarena Carrizo, en representació d’Amisol, des del 2019 una cinquantena de treballadors de l’entitat voluntàriament aporten un euro cada mes per recaptar fons per a causes socials a través de la plataforma Teaming. Enguany han decidit repartir 1.500 euros recollits a parts iguals entre el Rebost Solidari del Solsonès, l’associació de malalties neurològiques Giga i l’associació de salut mental comunitària Eunoia. Judit Gisbert ha subratllat la “solidaritat encomiable dels treballadors d’Amisol que tenen aquest compromís personal que, col·lectivament, beneficiarà moltes persones del nostre entorn que ho necessiten”.  

Per la seva banda, el SOM ha aportat el 10 % de la recaptació del concert Electrobacasis al Fons d’emergència social –el 90 % es destina a la Fundació Espai Natura i Joventut per a un projecte de cooperació a Tororo, a Uganda–, que servirà per comprar llet per al Rebost Solidari. I és que aquest és l’aliment bàsic que més falta fa, ja que ha deixat d’arribar de la Unió Europea arran del canvi del seu sistema d’ajuts per a l’alimentació dels més vulnerables.

Crida a l’aportació de llet

L’Ajuntament de Solsona, el Consell Comarcal del Solsonès, Creu Roja del Solsonès i Càritas Arxiprestal Solsona-Morunys, coordinadors del Fons d’emergència social i el Rebost Solidari del Solsonès, agraeixen la sensibilitat d’entitats com Amisol i el SOM, d’establiments i de tots els ciutadans que hi col·laboren anònimament. Igualment, fan una crida a la població a col·laborar en aquests moments especialment amb llet. Els punts fixos on actualment es pot deixar són Bonàrea del carrer de la Bòfia, Ca la Carme Gras, Caprabo, Condis, Llobet i l’estació de servei Setelsis.  

Des del gener i fins al setembre, el Rebost Solidari ha atès enguany 187 persones, més d’una quarta part de les quals tenen menys de 16 anys. En tot el 2022, van ser 248 ciutadans. Des dels Serveis Socials es fa una valoració de les famílies que poden acollir-s’hi.