MÉS D'UN CENTENAR DE PERSONES ES BENEFICIEN DE L'ESPAI CONNECTEM DE L'AGÈNCIA DE SOLSONA I CARDONA

Un total de 111 persones ha fet ús de l’Espai Connectem, el projecte desenvolupat durant deu mesos per l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (Adlsolcar) per millorar les possibilitats d’inserció laboral de les persones en recerca de feina. Del total d’usuaris, s’ha fet un seguiment periòdic més intensiu a 84, la major part dels quals ha aconseguit feina o una millora de feina.

Són dades extretes de l’informe de balanç de l’Espai Connectem una vegada tancat el projecte, aquest mes d’octubre. Entre les accions que s’han dut a terme hi ha hagut l’obertura d’un espai de recerca de feina de lliure accés un dia a la setmana tant a Solsona com a Cardona, complementat amb sessions individuals fora de l’horari establert. També s’han organitzat tres itineraris de millora de l’ocupabilitat per tractar temes clau com la identificació del perfil i l’objectiu professionals, l’elaboració d’un bon currículum i els canals de recerca de feina de la zona.

Així mateix, des de l’Espai Connectem s’han programat durant aquest temps cinc activitats, entre tallers, xerrades i la visita a una empresa. Com superar amb èxit una entrevista de feina, els drets laborals, la gestió emocional en el procés de buscar feina i com trobar-la amb més de 45 anys han estat els temes abordats. Paral·lelament, s’ha fet un seguiment intensiu i personalitzat a un grup de 84 participants, dels quals el 63 % ha aconseguit feina o una millora de feina.

Valoració excel·lent

La valoració de les persones ateses per aquest projecte ha estat de 9,8 sobre 10, i d’entre els principals beneficis del servei que han posat de relleu hi ha l’ajuda per millorar el currículum, l’acompanyament en la consulta d’ofertes laborals i com optar-hi i en la realització de tràmits, la motivació i la bona experiència.   

Aquesta iniciativa, subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals, es va posar en funcionament el desembre de l’any passat sota la coordinació d’una tècnica d’orientació laboral. Per fer-ne ús calia estar inscrit al Servei Connectem de l’Agència de Desenvolupament Local i estar donat d’alta com a demandant d’ocupació al SOC.

Si bé s’ha tancat l’Espai Connectem, continua actiu el Servei Connectem de l’Adlsolcar per facilitar eines per trobar feina o millorar-la i l’apropament a les empreses del Solsonès i Cardona. S’hi pot contactar per correu electrònic a serveiconnectem@adlsolcar.cat i telefònicament al 973481009 (Solsona) o bé 938692287 (Cardona).