La Junta Directiva de la FIHRT visita el Salí de Cambrils en el marc de la trobada organitzada des del Gremi

Des del Gremi d'Hostaleria i Turisme del Solsonès, estem encantats de presentar als amics de la Junta Directiva de la FIHRT la visita al Salí de Cambrils com una experiència immersiva i enriquidora per als nostres membres i visitants. Aquesta visita no només destaca per la seva importància cultural i històrica, sinó també com una oportunitat única per impulsar el turisme sostenible i educatiu en la nostra regió.

El Salí de Cambrils ofereix un viatge a través del temps, mostrant les tècniques tradicionals de producció de sal, juntament amb una visió de la vida quotidiana dels que treballaven i vivien a les salines. Les instal·lacions renovades inclouen un museu que narra la història de l'explotació salina des de principis del segle XIX fins al seu tancament en 1963. A més, els visitants poden gaudir de demostracions del procés d'evaporació de la sal en les antigues eres, oferint una comprensió pràctica del patrimoni industrial de la zona.

Com a part de l'itinerari, els visitants poden participar en activitats com banyades en piscines d'aigua salada, les quals són conegudes per les seves propietats remineralitzants i detoxificants, similars a les de la Mar Morta. Aquesta activitat no només és relaxant sinó que també ofereix beneficis per a la salut, fent d'aquesta visita una experiència atractiva tant per a turistes com per a residents locals.

Des del Gremi, promovem aquesta visita com un exemple del que el turisme cultural i natural pot oferir. A més, amb l'objectiu de suportar l'economia local, animem als visitants a comprar productes de la botiga del Salí, que inclou sal de la més alta qualitat i altres productes de proximitat. Aquesta és una manera excel·lent de suportar els artesans i productors locals, així com de portar un trosset de la història de Solsonès a casa.

En resum, la visita al Salí de Cambrils representa una oportunitat magnífica per descobrir, aprendre i disfrutar, mentre suportem el desenvolupament sostenible i la conservació del nostre patrimoni natural i cultural. Convidem a tothom a explorar aquesta joia històrica del Solsonès i a experimentar la màgia de les nostres tradicions vives.