Una 71a edició de la Fira de Sant Isidre a Solsona exitosa

El temps esplèndid acompanya el cap de setmana de la fira amb el dissabte com el dia amb major afluència

La Fira de Sant Isidre a Solsona ha clausurat la seva 71a edició amb un èxit, mantenint-se, un any més, en un esdeveniment de referència per a tota la comarca i pobles veïns. Durant tot el cap de setmana, els carrers de Solsona han estat testimoni d'una gran afluència de visitants.

Més de 160 expositors han omplert la capital comarcal amb una àmplia gamma d'activitats i mostres. Des de l'automoció fins a l'artesania, passant per la indústria, el comerç, el bestiar i una àmplia mostra de maquinària agrícola, tots els sectors han captivat l'interès del públic, que ha omplert la capital comarcal durant tot el cap de setmana.

Amb una àrea d'exposició de 40.000 m2, la Fira de Sant Isidre ha consolidat una oferta completa i transversal per a tots els visitants. Els esdeveniments i activitats han abastat una àmplia varietat des de jornades de coneixença i coneixement fins a espectacles en viu i exposicions artístiques.

L’espai gastronòmic de l’estand de les botifarres ha estat un dels punts forts de la fira. Al tancament d’aquesta nota, les entitats adjudicatàries no havien proporcionat xifres exactes de les vendes d’entrepans.

Activitats diverses i mirada al passat

La 71a Fira de Sant Isidre ha tornat a programar activitats per al públic més divers. El divendres al vespre, la plaça Sant Isidre va acollir el maridatge de formatges, vi i cervesa, mentre que l’auditori de la Sala Polivalent es va omplir per la xerrada “Orígens amb Història”, que va oferir una mirada al passat i al present de tres empreses de la comarca.

La Fira de Sant Isidre també ha fet una mirada nostàlgica al passar. Així doncs, les trobades de vehicles japonesos i clàssics, de dissabte i diumenge al matí, com la concentració de motos antigues del diumenge, van aplegar un públic divers. A part d’aquestes trobades, també les activitats d'orientació i les xerrades temàtiques, han estat un èxit rotund.

Música i gastronomia

Els actes de música han estat un altre dels punts forts. Des de l’hora del Vermut de dissabte i diumenge al matí a la plaça Sant Roc, amb la participació de diversos establiments del Gremi d’Hostaleria, als concerts a càrrec de les formacions de l’Escola Municipal de Música de Solsona i de l’Àtic Taller Musical a la plaça Sant Joan, van oferir una agradable estona per part dels alumnes d’aquests centres. La nit del dissabte al diumenge, Joventut Solsonina va programar el Bestiari Fest pel públic jove.

Un altre dels actes que va aplegar una bona colla d’infants va ser la trobada del diumenge al matí, la plaça del Palau Episcopal amb la trobada de gegantons i elements folklòrics infantils, que va proporcionar una bona estona de diversió i entreteniment.

La Fira de Sant Isidre a Solsona no només és una celebració de la tradició, sinó també una mostra de la capacitat d’innovar i consolidar-se. La seva 71a edició ha demostrat ser un èxit rotund, la fira com un esdeveniment ineludible al calendari de la comarca.