Què fer davant d'un incendi forestal si vius en una masia aïllada?

Bombers, departament d’Interior i Consell Comarcal del Solsonès convoquen a tota la gent de la comarca a la xerrada del proper dia 6 de juny sobre autoprotecció en cas d’incendi

El proper dijous dia 6 de juny, a partir de les sis de la tarda i fins a dos quarts de nou del vespre, el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya acollirà una jornada dedicada a l'autoprotecció en cas d'incendi forestal, adreçada especialment a les persones propietàries, gestores i residents en edificacions aïllades com masies, cases de colònies, granges i establiments de turisme rural.

Durant aquesta jornada, organitzada pel departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i pel mateix cos de Bombers, i que compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Solsonès, es tractaran diverses mesures preventives i protocols a seguir en situacions d'emergència. La sessió comptarà amb experts i responsables de primer nivell de diferents cossos i serveis d'emergències. El programa de la jornada inclou les mesures preventives i franges de protecció, informació i alertes a la població, les funcions del Grup d'Ordre en cas d'incendi forestal i, finalment, les pautes de seguretat i autoprotecció en cas d'incendis forestals. En finalitzar les intervencions hi haurà un torn de precs i preguntes.

Les persones interessades en participar a aquesta jornada poden inscriure's a través de l’enllaç següent: https://forms.gle/9mCevoqiLzkng7VRA

La jornada es presenta com una oportunitat única a la comarca per conèixer els mecanismes i els protocols que s’activen en cas d’un incendi forestal, i les mesures a adoptar per les persones que estiguin en edificacions aïllades de cara a protegir la mateixa edificació com a elles mateixes.